Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (2024)

De plek waar levensgenieters zich thuisvoelen

Welkom bij Nobel Hotel Ameland

De familie Nobel ontvangt hier op het mooie Ameland sinds 1902 gasten. Daarmee is Hotel Nobel één van de oudste familiebedrijven van de Nederlandse hotellerie. In de loop van de jaren is bijna alles in het bedrijf wel eens veranderd, bijgebouwd en of aangepast, maar de warme gastvrijheid is nog altijd hetzelfde en voelbaar familiair. Gasten bezoeken Nobel om hier thuis te komen op Ameland.

Ons hotel is inmiddels uitgegroeid naar 19 luxe kamers en suites. Bekijk hieronder onze kamertypes en arrangementen en kom genieten!

Welkom!

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (1)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (2)

Onze kamertypes

Comfortkamer begane grond Een heerlijke ruime kamer met eigen buitenterras. Genieten!
Comfortkamer 1e etage Een comfortabele kamer met alle benodigde basics en zelfs een klein balkon!
Comfort plus Een premium hotelkamer met ruim privéterras en een luxe badkamer.
Suite Een luxe kamer waar je ook overdag ook aangenaam kan verblijven.
Loggia Suite Ultiem genieten in deze luxe kamer met ruim privébalkon.

Nobels Arrangementen

Ameland is prachtig in deze tijd van het jaar. Rust, ruimte, optimaal genieten van de natuur, Nobels service en tijd voor elkaar.

Blijf gerust een nachtje langer, met Nobels Midweekarrangement ontvang je bij een doordeweeks verblijf van 4 of 5 nachten 25% korting!

Bij Nobel slaap je in een luxe kamer of suite, geniet je van de allerbeste gerechten van onze kaart en ontspan je door onze bekroonde service. Nobels Levensgenietersarrangement bestaat uit twee overnachtingen inclusief ontbijt en één avond Nobels Finest verwenmenu.

Bekijk alle arrangementen

Nobels midweekarrangement Bij een doordeweeks verblijf van 4 of 5 nachten ontvangt u 25% korting!
Nobels Levensgenietersarrangement Twee overnachtingen inclusief één avond Nobels Finest verwenmenu

We werken met de mooiste merken en de beste leveranciers

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (3)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (4)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (5)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (6)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (7)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (8)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (9)

Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (10)

Praktische informatie

Praktische zaken Hotel Nobel

Nieuw bij Nobel, onze ‘net een stapje verder’ service. Met veel plezier regelen wij je vervoer, je (privé-)boot transfer of zelfs je vlucht(!) naar Ameland. Wij zorgen dat er fietsen voor je klaar staan, je favoriete drankjes koud staan op de kamer of … het maakt niet veel uit wat je wensen zijn, wij doen ons best je te helpen. Tot uw dienst!

In- en uitchecken Hotel Nobel

Inchecken kan vanaf 16:00 uur en onze uitchecktijd is 10:30 uur. Wil je eerder komen of graag uitslapen, dan kun je voor € 15,- eerder inchecken of later uitchecken. De receptie is geopend van 08:30 uur tot 17:00 uur, maar er is altijd iemand in het restaurant of café. Je krijgt een sleutel mee van de zijdeur, waarmee je ook diep in de nacht naar binnen kunt.

Parkeren Nobel Hotel Ameland

Parkeren kan gratis bij hotel Nobel. Er is voldoende parkeerplaats rondom het hotel. Ook bij onze kerksuites, schuin tegenover ons hotel, is er gratis privé parkeergelegenheid. Onze houses en lofts, op een steenworp afstand van ons hotel, beschikken over gratis privé parkeerplekken.

Nobel Hotel Ameland Rookvrij

Al onze kamers zijn rookvrij. Wel is er op de meeste kamers de mogelijkheid te roken op het eigen privéterras of balkon. Sinds 2022 is het terras van ons restaurant rookvrij. Nobel is dé plek op Ameland om ongedwongen te genieten op niveau. Met topwijnen, aangeklede koffies, Nobels longdrinks en verwennerij van onze lunch- en dinerkaart. We maken van gezondheid en gastvrijheid de hoogste prioriteit. Kom lekker bij ons genieten!

Faciliteiten op de kamers

Alle 19 kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van een 2-persoons Nilson boxspringbed met topmatras. De kamers zijn voorzien van een koelkastje, flatscreen tv, kluisje, ruime kledingkast, telefoon en je kunt er koffie en thee zetten (iLLy Iperespresso). Natuurlijk is er ook gratis WiFi op de kamers. In het hotel is geen lift aanwezig, de kamers op de 1e etage zijn bereikbaar via de trap. Naast logeren kun je bij Hotel Nobel ook fantastisch eten, kijk voor meer informatie op derestaurantpagina.

Omgeving Nobel Hotel Ameland

Het dorp Ballum ligt ongeveer in het midden van het eiland en dat maakt het een perfecte uitvalsbasis. Met de fiets, auto of bus kun je overal naar toe. De bushalte is om de hoek. Dichtbij het hotel vind je het strand, een openlucht zwembad, wandel- en fietsroutes, een supermarkt, het vliegveld en een aantal winkeltjes.

Wat is er te doen op Ameland?

Ameland mag dan wel een klein eiland zijn, er is genoeg te beleven. Voor de sportieve en actieve gasten is volop actie te ondernemen. Skydiven, parachute springen, strandzeilen, fietsen, suppen, kajakken, kitesurfen, tennis, squash, golf, wandelen en nog veel meer. Daarnaast kun je musea bezoeken, een excursie volgen, boottochten maken, zijn er genoeg cafés, restaurants en discotheken en kun je vissen, zwemmen, bowlen, paardrijden, en nog veel meer.

Kan de auto mee naar Ameland?

De auto meenemen naar Ameland is mogelijk met de reguliere afvaarten van Wagenborg. Ameland is klein en de dorpen bereik je eenvoudig met de fiets. Maar mocht je liever de auto meenemen dan kan die prima mee op de boot. Reserveer tijdig autotickets via de website van Wagenborg. Op de boot zijn beperkte plakken voor auto’s en deze zijn, zeker in het hoogseizoen, regelmatig volgereserveerd. Je mag op Ameland bijna overal rijden met de auto. Wel zijn er in Hollum en Nes delen autovrij. Aan de randen van die dorpen zijn voldoende gratis parkeergelegenheden.

Hond meenemen naar Nobel Hotel Ameland

Op ons terras en in ons restaurant zijn honden van harte welkom. In ons hotel, onze Houses en Lofts en in onze kerksuites zijn honden niet toegestaan. Voor hulphonden wordt hierop uiteraard een uitzondering gemaakt. Neem voor het maken van een reservering contact op met frits@hotelnobel.nl, dan bespreken we samen welke kamer het meest geschikt is. Bij het inchecken wordt gevraagd naar de identificatiepas van de hond.

Locatie Nobel Hotel Ameland

De unieke ligging op het adembenemend mooieAmeland, een van de eilanden aan de door Unesco als beschermgebied aangemerkte Waddenzee, maakt een bezoek aan Hotel Nobel op Ameland altijd iets bijzonders. De boot die u neemt vanuit Holwerd naar Ameland werkt onthaastend. Maar ook wanneer u als gast kiest voor vervoer door de lucht, door gebruik te maken van het naast ons hotel gelegen vliegveld, zult u merken dat u eenmaal op Ameland direct in andere sferen verkeert.

Gasten combineren hun verblijf in Hotel Nobel op Ameland vaak met een aantal wandelingen en of fietstochten door de ongerepte eilandnatuur. Sportieve gasten combineren een aantal lussen op de 9 holes golfbaan met hun verblijf, of maken gebruik van de conciërge-service van Hotel Nobel om een variërend programma te laten samenstellen.

Alles van Nobel

Nobels Boutiquehotel De allerbeste service van Ameland in onze 19 luxe kamers en suites
Nobels Kerksuites Slapen op een unieke locatie in een voormalig kerkje
Nobels Restaurant Bekijk ons menu
Nobels Arrangementen Kom ongedwongen genieten op niveau
Nobels Proeflokaal Kom langs en geniet van de unieke sfeer van ons proeflokaal terwijl je proeft van onze heerlijke dranken.
Hotel Nobel Ameland - Hotel Restaurant Nobel Ameland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6713

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.